Soundtrack.bg

Барабанистът на SOAD към либералите: Вие сте страхливци

С оглед на скорошните събития в САЩ и бурните протести в цялата страна, политическите страсти не спират да обхващат и фигурите от ентъртейнмънт индустрията. Този път дискусии породи включването на Джон Долмайън, барабанист на метъл бандата System of a Down.

Долмайън е популярен със симпатиите си към дясното пространство, като той е поддръжник и на настоящия президент на САЩ Доналд Тръмп. Тези дни той „изригна“ в социалните мрежи, насочвайки гнева си към либералите, хората в левия спектър и като цяло – поддръжниците на демократите.

Долмайън е определено политически активен. Този месец той публично се обяви против разформироването на полицията след убийството на Джордж Флойд. Също така, музикантът нарече Тръмп „най-големия приятел на малцинствата“.

Сега Джон Долмайън отново демонстрира солидарност с хората с консервативни виждания, нападайки открито демократите. Той написа: „За тези от вас, които мислят, че имат по-висша позиция от морална гледна точка, поради което всяко противоположно мнение е неправилно – помислете отново. Да разсъждаваме като вас е по-лесния път. Така правят знаменитостите и политиците, които мислят най-вече за собствения си интерес, поради което ви подкрепят открито. Накрая обаче ще загубите, защото вие сте точно онова, срещу което претендирате, че се борите.“

Той продължи: „Истинските фашисти, истинските фанатици, те са скрити пред очите ни от същата партия, която се бореше, за да запази робството. Това е партията на Джим Кроу, това е партията, която гласуваше против жените да имат право да гласуват. Това е партията, която е директно отговорна за повече от 70 милиона аборта, повечето от които са на чернокожи жени. Вие не искате свободна реч, вие не можете да се справите със свободната реч, защото сте страхливци и имате нужда да бъдете предвождани в стадо, заедно с останалите овце“.

Наскоро Джон Долмайън пожела успех на Доналд Тръмп в предстоящите избори за президент на САЩ, където фаворитът на републиканците ще се бори за втори мандат в Белия дом.