Soundtrack.bg

„Красив сценарий“ изкушил Киану Рийвс за нова роля в „Матрицата“

Завръщането на „Матрицата“ определено е една от големите кино новини в последно време. Без никой да го е очаквал бе обявено, че култовият sci-fi франчайз ще се завърне и с четвърти филм. Лана Уашовски ще оглави проекта, а любимите на феновете Киану Рийвс и Кари-Ан Мос ще се завърнат в ролите си.

За последно „Матрицата“ бе на голям екран преди повече от 15 години, когато трилогията приключи, уж окончателно. Какво обаче подтикна Киану Рийвс да се завърне в ролята си на Нео?

Говорейки пред „Емпайър“, Рийвс заяви, че е останал очарован от сценария на Лана Уашовски. Желанието отново да работи с нея е било водещо за холивудската звезда.

„Лана Уашовски написа наистина красив сценарий. Тази история наистина успя да ми въздейства“, заяви Рийвс, добавяйки: „Това е единствената причина да го направя. Страхотно е, че отново ще мога да работя с нея. Сценарият е наистина специален. Мисля, че има много неща, които той ни казва.“

Лана и Лили Уашовски представиха „Матрицата“ през 1999 година, а успехът на филма бе последван от още две ленти. Днес франчайзът е смятан за истинска sci-fi класика.

Самата Кари-Ан Мос, играеща ролята на Тринити, призна, че също е останала изненадана от възраждането на поредицата.

„Никога не съм мислила, че това може да се случи“, сподели Мос. Тя добави: „Никога такава възможност не е била на радара ми“.

Кари-Ан Мос призна, че е нямало как да отхвърли подобна възможност.

„Когато филмът ми бе предложен, по начина по който това се случи, с всичката невероятна дълбочина и артистичност, аз си казах – „Това е истински подарък“. Всичко това бе много вълнуващо“.

„Матрицата“ 4 се очаква на голям екран през месец май 2021 година. Освен Киану Рийвс и Кари-Ан Мос, участие в лентата ще вземат още Джонатан Гроф, Джесика Хенуик, Приянка Чопра, Нийл Патрик Харис, Джейда Пинкет Смит и други. Нямаме търпение скоро да видим и първи трейлър на продукцията.