Soundtrack.bg

„Мандалорецът“ се завръща с втори сезон през октомври

Феновете на „Междузвездни войни“ могат да бъдат спокойни, защото пандемията от коронавирус няма да наруши плановете за рилийза на втори сезон на „Мандалорецът“. Очаква се сериалът да се завърне през месец октомври, както и бе предварително планирано. Новините бяха потвърдени от създателя на шоуто Джон Фаврьо.

Напоследък имаше спекулации, дали пандемията от COVID-19 ще позволи на „Мандалорецът“ да представи втория си сезон по план. Фаврьо обаче успокои феновете – сериалът се завръща през октомври, а платформата му остава стрийминг услугата Disney+. В същото време други продукции на стрийминг услугата бяха принудени да отложат премиерните си дати заради COVID-19.

Джон Фаврьо сподели, че екипът му до голяма степен е извадил късмет, успявайки да заснеме целия втори сезон преди да се разрази пандемията и всичко в Холивуд да бъде затворено. До голяма степен обаче в случая му е помогнала и съвременната технология, с която Lucasfilms разполагат.

Говорейки за втори сезон на „Мандалорецът“, Фаврьо заяви: „Извадихме късмет, че успяхме да завършим снимките преди всичко да бъде затворено. Благодарение на технологиите, с които разполагат Lucasfilm и ILM, успяхме да завършим от дистанция всичките си визуални ефекти и монтажи, както и цялата пост-продукция. Всичко това е заради технологичните системи, които тези компании ни предоставиха“.

„Мандалорецът“ се превърна в истински хит сред общността на „Междузвездни войни“, благодарение на страхотния първи сезон на сериала. Действието в него се развива след събитията в Епизод VI „Завръщането на джедаите“, а персонажи като бебе Йода се превърнаха в глобален феномен. Педро Паскал отново ще се завърне в главната роля, а отново ще видим и героите на Джина Карано и Карл Уедърс. Феновете с нетърпение очакват и дебюта на Росарио Доусън, която ще изиграе добре познатия герой Асока Тано.

Е, можем единствено да почакаме до октомври и да се надяваме, че вторият сезон на „Мандалорецът“ ще бъде поне толкова добър, колкото първия.