Soundtrack.bg

Майкъл Джексън се опитвал да купи Марвел

Кралят на поп музиката Майкъл Джексън приживе се опитвал да купи компанията Marvel и дори мечтаел да вземе участие във филма за Човека-паяк, на когото бил голям почитател. Тази информация потвърди в разговор с журналисти племенникът на звездата – Тадж.

„Помня как той заедно с моите братя водеха разговори за купуването на Marvel

Искаше да го направи заедно със Стан Лий. Двамата го обсъждаха сериозно, но за съжаление не се случии и мисля, че просто не им позволиха. Не зная какви са причините, но бяха в средата на процеса“, пояснява Тадж.

Майкъл Джексън виждал себе си в главната роля във филма. Самият Стан Лий, легендата на комиксите, писател и публицист, и преди е споменавал желанието на звездата да придобие правата над Спайдърмен, а след като първите стъпки по опипването на почвата били направени, Майкъл вече обмислял направо да купи Marvel Comics.

Още през 2009 година компанията Marvel беше присвоена от Walt Disney. Сумата по сделката се оценява на поне четири милиарда долара. Впоследствие на въз основа на комиксите беше изграден и най-успешният медиен франчайз в историята на киното, въпреки че правата за заснемане на филмите за Човека-паяк останаха в ръцете на копанията Sony Pictures. За известно време тя се опитваше да екранизира комиксите самостоятелно, но по-късно беше принудена да постигне споразумение с Walt Disney и Marvel. В резултат бяха пуснати два филма, последният, от които „Спайдърмен: Далече от дома“ (2019), който събра приходи от над два милиарда долара от киносалоните в цял свят. Третият филм от серията е планиран да бъде показан пред зрителите през 2021 година.