Soundtrack.bg

Ще има и продължение на филма за таралежчето Соник

Хората, които се надяваха да има продължение на филма за таралежчето Соник, ще останат доволни от новините. Изданието Variety съобщи, че продължението на лентата от тази година вече е в ранен етап на създаване. Paramount Pictures са доволни от успеха на първия филм, поради което са наредили той да бъде последван от още един. Студиото вече работи в колаборация със Sega Sammy за осъществяване на идеята.

Автори на сценария отново ще бъдат Джош Милър и Пат Кейси, докато в ролята на режисьор би трябвало за втори път да влезе Джеф Флауър. Можем само да се надяваме, че част от актьорския състав от първия филм ще се завърне, особено Бен Шварц като гласа на таралежа Соник. А защо не и Джим Кери в ролята на злодея Доктор Роботник?

Остава въпросът, какво би се случило в евентуален „Соник“ 2?

Може би някои от приятелите на синьото таралежче ще бъдат представени на публиката. В сцената след надписите в първия филм вече видяхме Тейлс, който търсеше най-добрия си приятел Соник. Първият филм ще се запомни с това, че феновете реагираха остро на начина, по който изглежда таралежчето след пускането на дебютния трейлър. Това принуди авторите на филма да отложат премиерата, за да преработят изцяло дизайна на Соник и да го подобрят значително. Впоследствие филмът бе пуснат за домашно гледане, тъй като пандемията от COVID-19 затвори кината в световен мащаб.

Филмът за Соник е базиран върху синьото спринтиращо таралежче, герой на конзолата за видео игри Sega. Първата поява на героя е още в началото на 90-те години на миналия век, като със Соник Sega се надяват да съперничат на Nintendo и техния ключов герой Супер Марио.