Soundtrack.bg

Тарантино посочи най-добрия филм за последното десетилетие

Куентин Тарантино смята, че „Социалната мрежа“ на Дейвид Финчър, разказващ за раждането на Facebook, е най-добрият филм на последните десет години.

Американският режисьор даде интервю за френското издание Premiere, като той бе попитан следния въпрос – кой е най-добрият филм на последните десет години.

„Без съмнение, това е „Социалната мрежа“, отвърна Тарантино. Той добави: „Този филм е номер едно, защото е най-добрият. Това е всичко! Направо разбива всякаква конкуренция“.

Като номер 2 в своя списък Куентин Тарантино посочи военния епос „Дюнкерк“ на британския режисьор Кристофър Нолан. Повече за новия филм на Нолан вижте тук.

Освен че посочи „Социалната мрежа“ като номер едно на декадата, Тарантино определи и сценариста Арън Соркин за най-добрия активен автор на диалози в киното. Именно Соркин е човекът, написал сценария и на „Социалната мрежа“.

Режисиран от Дейвид Финчър, и с Джеси Айзенбърг в ролята на Марк Зукърбърг, „Социалната мрежа“ разказва за самия старт на Facebook – най-влиятелната социална мрежа на планетата. Лентата спечели три награди „Оскар“ и получи главно положителни отзиви от критика и публика.

Самият Куентин Тарантино създаде три филма през последното десетилетие – „Джанго без окови“, „Омразната осморка“ и „Имало едно време в Холивуд“. Явно обаче самият той не смята, че някой от тези филми може да си съперничи със „Социалната мрежа“.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.