Soundtrack.bg

„Индиана Джоунс“ 5 вече си има режисьор

Легендарният Стивън Спилбърг режисира всичките четири филма от „Индиана Джоунс“ до този момент, но сега за първи път култовата поредица ще даде шанс на друг творец да седне в режисьорския стол. Това е Джеймс Менголд, който стои зад един от най-добрите филми за супергерои в последните години „Логан“.

Давайки интервю пред Collider, продуцентът на проекта Франк Маршал обясни защо Джеймс Менголд е идеален избор за „Индиана Джоунс“ 5.

„Джеймс е човек, който обожава този франчайз. Той е и чудесен автор на филми. Ако не се лъжа, той е и в отлични отношения с Харисън Форд, което също е важно. Той е правилното парче от пъзела, идващо в правилния момент“.

Въпреки че няма да бъде режисьор на петия филм за Инди, Стивън Спилбърг остава въвлечен в проекта, но в ролята си на продуцент. Назначението на Джеймс Менголд пък до голяма степен е символично. Очаква се в „Индиана Джоунс“ 5 Харисън Форд да предаде щафетата на друг актьор, а реално Спилбърг прави същото с друг режисьор.

Иначе Франк Маршал обясни, че на този етап „Индиана Джоунс“ 5 все още е в ранен стадий на разработка. На този етап индустрията все още е блокирана заради коронавирус, поради което никой не си дава зор в настоящия момент. Макар и някои продукции да започват работа съвсем скоро. На този етап „Индиана Джоунс“ 5 е с премиерна дата 29 юли 2022 година. Видимо има достатъчно време, за да бъде реализиран проектът.

Най-верните фенове може би искат „Индиана Джоунс“ да приключи и да няма нови филми, но не се знае дали плановете не са коренно различни. Ако Инди действително „предаде щафетата“ в този филм, то най-вероятно ще бъде изградена цяла нова поредица с друг актьор. „Междузвездни войни“ е отличен пример, че там, където има пари, трудно се стига до дърпане на шалтера от страна на големите студиа. За добро или за лошо, това е реалността в Холивуд в момента.