Soundtrack.bg

Соловият албум на Кори Тейлър е завършен

Фронтменът на Stone Sour и Slipknot Кори Тейлър обяви, че е завършил своя дебютен солов албум. И това са наистина чудесни новини.

За първи път Кори обяви проекта си през миналата година, когато заяви, че „формира банда“, с която да направи първия си самостоятелен албум.

Участвайки в YouTube поредицата We Are Hear на Елзи Хейл от Halestorm, един от най-великите метъл вокали от по-ново поколение разкри кои са останалите хора, участвали в бандата по направата на дебютния му запис. Сред тях са барабанистът Дъстин Шонхофер от Walls of Jericho и Тууч (Крисчън Мартучи) от собствената му група Stone Sour.

Попитан как е прекарал карантината, породена от разпространението на коронавирус, Кори Тейлър отвърна: „Тайно записах дебютния си солов албум. Направих го с бандата, която използвам за соловите си концерти от години насам. Това са хора, с които работя заедно сякаш от вечни времена“.

„Пет човека успяхме да се справим. Влязохме в студиото и записахме 25 песни за период от две седмици и половина. Направихме всичко абсолютно на живо. Албумът е добър. Наистина, наистина готин“.

Кори Тейлър продължи: „Всички песни са неща, които съм бил написал през годините, но не са били подходящи за нито една от бандите ми. Изведнъж осъзнах, че имам всички тези парчета и нямам какво да правя с тях“.

„Така или иначе обсъждах идеята да запиша самостоятелен албум. Казах си, че сега е перфектното време да го направя. Да събера всички тези момчета бе перфектната комбинация, защото всички обичаме един и същи тип музика – същият рок, пънк, метъл и всичко останало.“

Още преди време Кори Тейлър разкри, че албумът му ще бъде рок в своята основа, но ще бъде и среща на рока с много други различни неща.

„Ще има твърди неща, но ще има и „променящи света“ китарни парчета, на които ще искате да пригласяте. Това съм аз, като не смятам да се боря със самия себе си“.