Soundtrack.bg

Музиката на Фиона Епъл спасила Дейв Грол по време на карантината

Фронтменът на Foo Fighters Дейв Грол призна, че не му е било никак лесно да се справи с домашната карантина, на която всички бяхме подложени заради коронавирус пандемията. Рокаджията обаче е имал тайно оръжие за справяне с проблема, а именно – новият албум на талантливата Фиона Епъл.

Говорейки пред Entertainment Weekly, Грол заяви, че е останал очарован от последния студиен проект на певицата – Fetch the Bolt Cutters.

Попитан дали смята, че музиката е помогнала на хората да се справят с карантината, някогашният член на Nirvana заяви: „О, да – това е вярно. Имам предвид, благодаря на Бог за новия албум на Фиона Епъл. Той е красив и го чакахме отдавна“, заяви Грол.

Fetch the Bolt Cutters излезе през миналия месец, като това е първият албум на Фиона Епъл от осем години насам. Като цяло албумът бе посрещнат позитивно от критиката, като в повечето случаи той се сдоби с високи оценки. Може да се каже, че записът се хареса и на верните фенове на 42-годишната американка, която е и носител на награда „Грами“.

През тази година Foo Fighters трябваше да стартират световно турне, но плановете им се провалиха. Наложи се бандата да измести датите си за следващата 2021 година, но според Дейв Грол, в това няма нищо фатално, разбира се.

„Опитвам се да не мисля твърде много за това“, заяви фронтменът на бандата, добавяйки: „Така или иначе, планираме множество проекти да видят бял свят през тази година. Имаше документален филм, също така и таен проект, за който бяхме толкова развълнувани, имаше турне, имаше нов албум, направихме видео… Имам предвид, всички тези неща чакат излизането си, като наистина исках да отбележим нашата годишнина с тях“.

Той допълни: „Всичко това отлетя през прозореца с пандемията. Напълно забравих за бандата, забравих и за албума, забравих за документалния филм и видеото. Фокусирах се върху семейството си, както всеки би трябвало да направи в този случай“.

Soundtrack.bg

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ПРОМОЦИИ ПРОЛЕТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.