Soundtrack.bg

HBO отваря кутията на Ада – ще снима сериал „Хелрейзър“

Феновете на кървавите свръхестествени истории, свързани с митологията и същества от паралелни светове ще останат доволни от новината, че телевизонната кабелна мрежа HBO е придобила правата за екранизация на произведението на британския писател Клайв Баркър – “Hellbound Heart”. Разтърсващата новела в превод на български „Обречени на ада“ на „британския Стивън Кинг“ стана основа за култовия филм на ужасите „Hellraiser“ (1987). HBO планира да представи многосерийна версия на любителите на кървавия жанр.

Режисьор на пилотния епизод и следващите няколко в случай на одобрението му, ще бъде Дейвид Гордън Грийн, създател на филма „Helloween“ от 2018 година.

Към този момент най-голямата тайна от кухнята на сериала е, че в сценария е заложено „разширяване и задълбочаване на вселената, в която съществуват зловещите демони Ценобити, ръководени от предводителя Пинхед“, предава изданието The Hollywood Reporter. Сериалът няма да има отношение към пълнометражния римейк от миналото, с който пък ще се занимава компанията Spyglass Media. Режисьор на пълнометражания филм ше бъде Дейвид Брукнър – създател на лентите от жанра като „Ритуалът”, “Зло” и „Петък 13-ти“.

В оригиналната лента от 1987 година действието във филма се развива около старинна кутия-пъзел, с помощта на която се отваря врата към друго измерение и биват изиквани същества, доставящи садомазохистични удоволствия, естествено не без последствия за осмелилия се да го направи.  За трите десетилетия на своето съществуване бяха създадени много пълнометражни филми и кървави романи, свързани с “Hellraiser”.