Soundtrack.bg

Род Стюърт има предложение кой да го изиграе във филм

Легендарният рокаджия Род Стюърт призна, че също се чувства позитивно настроен към евентуален биографичен филм за него. Музикалните биографии станаха особено актуални напоследък, като вече бяха направени ленти за Queen и сър Елтън Джон. В момента се работи активно и върху филм за Краля на рокендрола Елвис Пресли.

Род Стюърт призна в интервю пред BBC Radio 2, че би бил „поласкан“, ако види себе си на голям екран. Той дори има готов вариант за актьор, който да пресъздаде образа му. Това е актьорът от „Нотинг Хил“ и „Хари Потър“ Райс Айфънс.

„Райс би бил наистина добра идея. Но той ще трябва да направи нещо с косата си“, заяви Стюърт.

Любопитен факт е, че преди време Райс Айфънс имаше връзка с дъщерята на Род Стюърт Кимбърли. Той също така има и музикален бекграунд, имайки предвид, че е основател на бандата Super Furry Animals.

Според Род Стюърт, неговият 14-годишен син Алистър би могъл да изиграе на екран неговата най-млада версия, смятайки, че двамата имат впечатляваща визуална прилика.

„Ако не се случи да има такъв филм, няма значение, но наистина бих бил поласкан. Ще ви кажа обаче това – филмът за Фреди Меркюри бе наистина добър. Това беше истински рокендрол. Би било трудно да се направи филм, който да е по-добър от този, но бих опитал“ каза още легендарният британец.

„Бохемска рапсодия“ на режисьорите Брайън Сингър и Декстър Флетчър спечели четири награди „Оскар“, а Рами Малек получи статуетката за водеща мъжка роля за образа си на Фреди Меркюри. Декстър Флетчър бе режисьор и на „Рокетмен“ с участието на Тарън Еджъртън, който пресъздаде образа на друг велик британски музикант – сър Елтън Джон.

75-годишният Род Стюърт е член на Залата на славата на световния рокендрол, а през 2007 година той е отличен с ордена на британската империя за изключителни заслуги в сферата на музиката. Стюърт е един от най-продаваните музикални артисти в историята с над 100 милиона продадени албума.