Soundtrack.bg

Марихуаната помогнала на Дейв Мъстейн в битката с рака

Фронтменът на Megadeth Дейв Мъстейн победи рака, а според него употребата на марихуана му е помогнала много, за да премине целия този процес.

Метъл легендата разкри, че му се е наложило да премине през 51 радиационни лечения и девет химиотерапии, за да се избави от заболяването. Наскоро пък ние имахме възможността да го гледаме на българска сцена, като той и Megadeth бе част от турнето на Five Finger Death Punch.

„Последното ми лечение бе през септември, като си освободих достатъчно време, в което да си почивам, да спортувам и да се храня правилно, преди отново да поемем на турне. Направихме 22 концерта в чужбина, като в момента се чувствам страхотно, изключвайки умората. Мисля обаче, че това се дължи на някои, да кажем – извънучилищни активности. Да стоя до късно, да не спя достатъчно. Може би малко, знаете… (прави жест, показващ пушене)“, заяви Мъстейн в интервю пред Metal Hammer.

През 2016 година Дейв Мъстейн изрази публично подкрепа за легализацията на канабиса за медицински цели, но не и пушенето за забавление.

Той сподели в същото интервю: „Мисля, че светът започва да открива красотата на канабиса и всичко онова, което може да направи за теб. Чувам често се говори, че той помага на пациентите с рак. Но хайде – той е чудесен за всички пациенти!“

Мъстейн добави, че пушенето на канабис е заоистроло апетита му към зърнени закуски. „Радиацията запуши слюнчестите ми жлези, поради което не можех да образувам слюнка, поради което ми бе наистина трудно да преглъщам и да се храня. Дадоха ми някаква откачена вода за уста, съдържаща бенадрил и лидокаин, но все още не можех да се храня. Канабисът ми помогна в това отношение, но получих ужасен глад за зърнени закуски. Отидох в магазина и си купих към 20 кутии. Лекарите ми казаха да внимавам с приема на толкова захар, но в крайна сметка ми споделиха – „Дейв, ако можеш да ядеш – яж“.

Megadeth продължават да работят върху новия си албум, но дейностите им в студиото бяха отложени заради пандемията от COVID-19.