Soundtrack.bg

Потвърдено: Тайка Уайтити ще режисира филм от „Междузвездни войни“

Вече можем да го заявим и официално – Тайка Уайтити ще режисира филм от „Междузвездни войни“. Новината бе потвърдена навръх Международния ден на сагата – 4 май, като повечето фенове на франчайза останаха развълнувани от вестите.

Уайтити, който е носител на „Оскар“ за най-добър адаптиран сценарий с „Джоджо Заека“, трябва да внесе нов живот в един велик франчайз, който обаче има редица проблеми напоследък. Не е тайна, че третата трилогия на сагата, която бе първа за Walt Disney, не успя да спечели голяма част от феновете. „Възходът на Скайуокър“, който трябваше да бъде финал на цялата сага за Скайуокър, дори бе определен като провал от немалко хора.

За самия Тайка Уайтити това няма да е първи досег до „Междузвездни войни“. Новозеландецът вече режисира един от епизодите на „Мандалорецът“ от каталога на Disney+, а скоро след това се появиха и слухове за евентуален кино проект с негово участие.

Освен че ще бъде режисьор на филма, Тайка Уайтити ще бъде и един от неговите сценаристи, заедно със сценаристката на „1917“ Кристи Уилсън-Кеърнс. На този етап обаче не знаем нищо за сюжета на лентата, нито къде и кога в Галактиката ще ни отведе тя.

Това не са всички новини, свързани с „Междузвездни войни“ от днес. Една от създателките на хитовия сериал Russian Doll Лесли Хедленд ще оглави собствен сериал от света на сагата, който ще бъде наличен в стрийминг платформата Disney+. Тя ще бъде сценарист и изпълнителен продуцент на проекта, но и за него все още нямаме никакви детайли. Междувременно вече очакваме втори сезон на „Мандалорецът“, както и проекти за Касиан Андор и Оби-Уан Кеноби.

Все още не е ясно какво се случва и с плановете за трилогия на режисьора Райън Джонсън, който създаде противоречивия „Последните джедаи“, недолюбван от много фенове. Собствена трилогия трябваше да направят и създателите на „Игра на тронове“ Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс, но тези планове окончателно пропаднаха.