Soundtrack.bg

Еврейски организации разкритикуваха новия сериал с Ал Пачино

Еврейски организации отправиха критики към новия сериал Hunters с Ал Пачино.

Hunters е един от новите сериали на Amazon Prime, с Ал Пачино в актьорския му състав, но шоуто си навлече гнева на някои важни еврейски организации. Причината? Начинът, по който събития, свързани с Холокоста, са представени в сериала.

Hunters разказва за екип от ловци на нацисти, оглавяван от Пачино, който преследва военни престъпници в Ню Йорк през 70-те години на миналия век. Защото се оказва, че доста хора, свързани с нацисткия режим, са успели да се установят на територията на САЩ.

Сериалът на Amazon обаче бе обвинен в лош вкус от организацията The Auschwitz Memorial. Според нея, някои от нещата, свързани с Холокоста над евреите, са представени по крайно обиден начин. Пример за това е игра на шах с живи хора, представена в шоуто. В нея всеки един от хората, играещи ролята на фигури, бива застрелян, когато мястото му на шахматна дъска е заето.

От The Auschwitz Memorial написаха в Twitter: „Да си измислиш фалшива игра на човешки шах… това е не само опасна глупост и карикатура, но също така казва „добре дошли“ на отричащите Холокоста в бъдеще. Ние запазваме честта на жертвите, запазвайки фактологическата точност“.

The Auschwitz Memorial е организацията, която се грижи в пълна степен за едноименния лагер на смъртта от времето на Втората световна война. Смята се, че повече от 1 милион души са намерили смъртта си там по време на този наистина черен период от новата човешка история.

Обвинението към Hunters идва само ден след като The Auschwitz Memorial разкритикуваха Amazon и за продажбата на литература с антисемитска насоченост. В случая става дума за книги на екзекутирания нацист Юлиус Стрейхер, които в момента могат да се открият и закупят в Amazon. От компанията на Джеф Безос отговориха, че не са феновете на цензурирането на литература, поради което книгите ще продължат да се продават.