Soundtrack.bg

Бен Афлек обясни защо Робърт Патинсън ще е по-добър Батман

Защо Робърт Патинсън ще е по-добър Батман? Вижте мнението на предшественика му Бен Афлек.

Робърт Патинсън наследи Бен Афлек в ролята на Батман, като първата му изява като Брус Уейн ще бъде в предстоящия филм The Batman на режисьора Мат Рийвс. Освен Патинсън, участие във филма ще вземат още имена като Колин Фарел, Зоуи Кравиц, Пол Дейно, Джефри Райт, Анди Съркис и други. Лентата се очаква на голям екран през следващата година.

Изборът на Робърт Патинсън не се хареса на някои фенове на Тъмния рицар, най-вече заради миналото на актьора и участието му в сладникавата тийн история „Здрач“. Самият Бен Афлек обаче смята, че Патинсън ще бъде по-добър Батман от него.

Говорейки пред Джейк Хамилтън, Афлек призна, че в един момент просто е загубил интерес към ролята на Тъмния рицар. А според самия него, за да играеш Батман, трябва да си на сто процента сигурен, че искаш ролята.

Ето какво заяви той: „Случи се така, че след като направих няколко филма, просто загубих страстта си към ролята.“

„Стана ми напълно ясно, че ако за мен това вече не е най-важното нещо на света, просто няма как да направиш добър филм. Филмът заслужава да бъде направен от човек, който просто си умира да е част от него“. И макар тук Бен Афлек да не споменава името на Робърт Патинсън, феновете заподозряха, че той визира именно новия Брус Уейн, който изглежда силно запленен от новия си ангажимент.

Бен Афлек също така призна, че се е отказал от ролята на Батман и по друга причина, а именно – проблемите му с алкохола, които се задълбочили след разпадането на брака му.

Снимките на новия „Батман“ продължават и в момента. Филмът ще дебютира по кино екраните през месец август 2021 година и се очаква с огромен интерес от феновете на DC. А дали Робърт Патинсън ще е добър Брус Уейн – предстои да видим.