Soundtrack.bg

Разкриха детайли около сериала по „Шантарам“

Първи сезон на сериала по хитовия роман „Шантарам“ ще има, увери режисьорът Джъстин Кързел.

Режисьорът и сценарист Джъстин Кързел потвърди, че сериал върху бестселъра „Шантарам“ от 2003 година на Грегъри Дейвид Робъртс ще има, въпреки факта, че снимките на първи сезон бяха спрени след заснемането на само два епизода.

Част от актьорския състав на „Шантарам“ са имена като Чарли Хънам, Радика Апти и Майкъл М. Форстър, но снимането на първи сезон бе внезапно спряно след работа по само два от епизодите. Мнозина се притесниха, че това ще доведе до спиране на проекта, който по план трябва да бъде част от стрийминг платформата Apple TV+.

Причината за спиране на снимките е проблем, свързан със сценария на сериала. Първоначално сценарият трябваше да бъде написан от Ерик Уорън Сингър, но той напусна продукцията, като бе изтъкнато, че той не е свършил работата, за която е бил нает.

Джъстин Кързел също е част от проекта. По план той трябва да режисира пет от епизодите в първи сезон на „Шантарам“, като техният общ брой ще бъде десет. Кързел успокои феновете на романа ан Грегъри Дейвид Робъртс, че скоро снимките по сериала ще продължат.

„Те просто искат да развият сценариите още малко“, обясни Кързел, добавяйки: „В момента се търси нов човек, който да застане начело на шоуто. В момента сме в процес, в който трябва да се уверим, че ще работим по точните сценарии“.

Джъстин Кързел режисира първите два епизода на „Шантарам“, които вече са заснети, като той смята, че се е получило наистина добре.

„Планът е работата по сериала да продължи. Наистина е вълнуващо, защото първите два епизода се получиха много добре. Сигурен съм, че ще продължим оттам след паузата“, заяви австралийският режисьор.

„Шантарам“ се превърна в книга, за която целият свят говори. Тя разказва историята на Грегъри Дейвид Робъртс, който, меко казано, живее един вълнуващ живот. Робъртс е вкаран в затвора заради обири на банки, но успява да избяга, насочвайки се към Индия. Там работи за бомбайската мафия, а впоследствие дори се бие на страната на муджахидините в Афганистан срещу съветската армия.