Soundtrack.bg

„Заговорът срещу Америка“ – когато фашизмът властва в САЩ

Романът на Филип Рот „Заговорът срещу Америка“ оживява и под формата на сериал, представен от HBO.

HBO разпространи пълен трейлър на предстоящия си сериал „Заговорът срещу Америка“, базиран върху едноименния роман на Филип Рот. Историята ще проследи случващото се с еврейско семейство, живеещо в САЩ по време на Втората световна война, когато изборите за президент са спечелени от политик с видимо антисемитски и фашистки възгледи. Част от сериала ще бъдат Уинона Райдър, Зоуи Казан и Джон Туртуро.

Трейлърът определено ни накара да настръхнем, като вече очакваме поредна брилянтна продукция от HBO, съпоставима с „Чернобил“ – друг минисериал на компанията, който се превърна в световна сензация.

Преди да продължим, вижте трейлъра на „Заговорът срещу Америка“:

Носителката на „Златен глобус“ Уинона Райдър влиза в ролята на Евелин Финкел, докато Джон Туртуро ще бъде равинът Лионел Бенгелсдорф. Номинираната за „Еми“ Зоуи Казан ще се превъплъти в образа на Елизабет „Бес“ Левин. Морган Спектър, Антъни Бойл, Ейжи Робъртсън и Кейлъб Малис също взимат участие в продукцията.

Главният антагонист в историята е Чарлс Линдберг – американски герой от авиацията, който се кандидатира за президент на САЩ и печели изборите. Проблемът е, че Линдберг е човек с видимо фашистки и ксенофобски възгледи, което променя коренно начина на живот на семейства като това, чиято история ще проследим. В ролята на президента Чарлс Линдберг ще видим актьора Бен Коул.

Базиран върху романа на Филип Рот, „Заговорът срещу Америка“ е по сценарий на Дейвид Саймън, който е и изпълнителен продуцент на проекта.

Сериалът ще бъде в шест серии, а премиерата му ще се състои през следващия месец. Вече я чакаме с нетърпение, защото определено трейлърът успя да ни „спечели“. Историята определено разполага с огромен потенциал, а на какво ниво е изпълнението – е, това предстои да видим. Със сигурност темата е деликатна и ще доведе до сериозен отзвук, подобно на вече споменатия „Чернобил“.