Soundtrack.bg

„Rap God“ на Eminem мина 1 милиард гледания в YouTube

Eminem е вторият рапър, който вече може да се похвали с видео с над 1 милиард гледания в YouTube.

Легендата Eminem е едва вторият рапър в историята, който вече може да се похвали с видео с повече от един милиард гледания в платформата YouTube. „Победителят“ в случая е видеото към песента „Rap God“, в която Slim Shady в пълния си блясък демонстрира завидните си умения пред микрофона. Тракът е продуциран от Рик Рубин и е част от албума The Marshall Mathers LP 2 на хип-хоп иконата от Детройт.

Но кой е първият рапър, който успя да премине границата от един милиард гледания в YouTube?

Това е Wiz Khalifa, който успя да го стори с разбиващия си хит „See You Again“ от саундтрака на един от филмите от поредицата „Бързи и яростни“. Видеото, съдържащо емоционални кадри с починалия Пол Уокър, в момента е гледано повече от 4 милиард пъти.

„Rap God“ е един от траковете, в които Eminem най-силно демонстрира своя лирически капацитет и умението му да рапира на бързи обороти. Парчето е с дължина от около шест минути, а с него Eminem влезе в Книгата на рекордите на Гинес за най-много изречени думи в хит сингъл. В песента Shady споменава имената на различни свои колеги от рап индустрията, вмъквайки и референции към продукции като The Walking Dead, The Matrix и Hellraiser.

Преди броени дни Eminem изненадващо се появи на церемонията за връчването на „Оскарите“, изпълнявайки песента, с която получи статуетка през 2003 година – „Lose Yourself“. Самият той се пошегува, че това е закъсняло изпълнение на култовия му хит, след като преди години той сам отказа да посети церемонията за връчване на „Оскарите“, не вярвайки, че има шансове да спечели. Парчето е част от саундтрака на неговия биографичен филм „Осмата миля“.

Наскоро Slim Shady за втори път пусна и напълно неочаквано от никого албум, носещ името Music to be Murdered By.