Soundtrack.bg

Анимето по „Вещерът“ ще разказва за Весемир

Netflix потвърдиха, че предстоящото аниме по „Вещерът“ ще разказва за един наистина важен персонаж.

Съвсем наскоро разбрахме, че стрийминг платформата Netflix ще продуцира и аниме, базирано върху вселената на „Вещерът“ и книгите на Анджей Сапковски. Както е известно, Netflix е домът и на сериал с Хенри Кавил в главната роля, чийто първи сезон вече гледахме. Проектът постигна страхотни рейтинги при старта си, като сериалът вече бе подновен и за втори сезон.

Сега американската компания потвърди, че предстоящото аниме ще бъде базирано върху един важен персонаж от света на „Вещерът“, а именно – Весемир.

Прочетете още: Марк Хамил действително може да се озове във „Вещерът“

Анимето по „Вещерът“ ще носи името The Witcher: Nightmare of the Wolf, а във фокуса на внимание ще бъде Весемир – възрастен вещер, който е един от големите ментори на Гералт от Ривия. В The Witcher: Nightmare of the Wolf ще имаме възможността да видим една по-млада версия на Весемир, разглеждайки неговите приключения като вещер преди събитията, които познаваме.

Все още няма потвърдена дата за премиерата на The Witcher: Nightmare of the Wolf. Определено обаче това ще бъде двоен подарък за феновете на „Вещерът“, които си падат и по аниме. В каталога на Netflix вече има доста съдържание от този интересен жанр, но сега за първи път ще има нещо такова, базирано върху фентъзи вселената на Анджей Сапковски.

Появата на Весемир се очаква и в сериала, създаден от Лаурен Хисрайх. А дали в ролята ще бъде звездата от „Междузвездни войни“ Марк Хамил, това само времето ще покаже. Самият Марк изглежда заинтересован от тази възможност.

Вторият сезон на „Вещерът“ се очаква през следващата година, а Лаурен Хисрайх обеща далеч по-вълнуващ сезон от първия. Очаква се тогава действието да протича линейно, а не подобно на объркващата времева линия от първия сезон. Именно това бе нещо, което не се хареса на голяма част от феновете.