Soundtrack.bg

Стартираха снимките на новия филм на Гийермо дел Торо

Новият филм на Гийермо дел Торо Nightmare Alley вече е в процес на снимане.

Макар и след известно забавяне, майсторът на хорър жанра Гийермо дел Торо стартира снимките на новия си филм Nightmare Alley. За мексиканския режисьор това е първи проект от добре познатия „Формата на водата“, който му донесе статуетка „Оскар“.

Nightmare Alley е адаптация на романа със същото име на Уилям Линдзи Грешъм от 1946 година. Началото на снимките бе отлагано на няколко пъти, включително и защото Леонардо Ди Каприо се отказа от проекта. В противен случай, снимките трябваше да стартират още през септември миналата година.

Леонардо Ди Каприо вече не е част от Nightmare Alley, но актьорският състав на филма остава впечатляващ. В него личат имената на актьори като Брадли Купър, Кейт Бланшет, Уилям Дефо и Рууни Мара, което определено е силна заявка.

Новината за старта на снимките бе съобщена от продуцента Джей Майлс Дейл, който публикува в своя Twitter снимка от снимачната площадка на филма. Към нея той добави: „Развълнуван съм, че днес стартират снимките на нашето ново приключение Nightmare Alley“.

Освен режисьор на Nightmare Alley, Гийермо дел Торо е и автор на сценария, заедно с Ким Морган. Историята разказва за изпечен измамник, който обединява усилията си с психиатър. Целта на двамата партньори е да използват своите умения, за да карат останалите хора да им дават парите си. Както обаче се досещате, историята не се изчерпва с това, а ни очакват множество интересни ситуации, при това – с особения и уникален почерк на хорър майстора Дел Торо.

С подобен актьорски състав, Гийермо дел Торо най-вероятно отново ще се прицели в големите награди на кино индустрията. „Оскар“-ът за „Формата на водата“ бе първи за него, но както знаем, апетитът идва с яденето.