Soundtrack.bg

Марго Роби обясни защо Жокера го няма в „Хищни птици“

Марго Роби говори за филма си „Хищни птици и фантастичната еманципация на Харли Куин“.

Остават броени дни до премиерата на „Хищни птици и фантастичната еманципация на Харли Куин“ – спиноф лентата с Марго Роби в главната роля, която ще ни запознае по-отблизо с един от най-щурите герои на DC. Холивудската звезда Марго Роби влиза за втори път в ролята на Харли Куин, след това вече се случи веднъж в „Отряд самоубийци“ преди няколко години.

Говорейки за филма, Роби често получава един и същи въпрос – защо Жокера го няма в лентата? Както знаем от комиксите на DC, между Харли и Жокера съществува романтична връзка, което бе засегнато и в споменатия „Отряд самоубийци“. Поради това се очакваше, че Джаред Лето би могъл отново да влезе в ролята си на Жокера.

Марго Роби посочи, че не е искала присъствието на Жокера да премести фокуса от историята на Харли Куин. Тя заяви, че или е трябвало това да бъде филм за връзката между нея и клоуна, или него изобщо да го няма.

„Трябваше или да направил филм изцяло за Харли и Жокера, или Жокера изобщо да го няма“, заяви Марго Роби. Тя продължи: „Наистина исках да видя Харли в момичешка банда, защото почувствах, че на пазара липсва подобно нещо – момичешка банда да се събере в екшън филм“.

„Не разбирам защо никой друг не прави това, особено в комиксов филм“.

В „Хищни птици“ Марго Роби събира своята момичешка банда, за да покаже на враговете си какво може. Към нея се присъединяват Мери Елизабет Уинстед като The Huntress, Джърни Смолет-Бел като Black Canary, Роузи Перез като Рене Монтоя и Ела Джей Баско като Касандра Кейн. Те ще се изправят срещу персонажа на Юън МакГрегър Роман Сионис, който е главният антагонист в историята. Режисьор на „Хищни птици“ е Кати Ян, като премиерата на лентата е насрочена за 7 февруари.