Soundtrack.bg

Според Rotten Tomatoes: „Възходът на Скайуокър“ е най-лошият филм от „Междузвездни войни“

Критиците оцениха „Възходът на Скайуокър“ като абсолютен провал.

Точно както и очаквахме, деветият филм от „Междузвездни войни“ – „Възходът на Скайуокър“, сложил край на третата трилогия и изобщо на историята за Скайуокър, раздели феновете на сагата на две. Голяма част от тях не го харесаха ни най-малко, определяйки го като твърде повърхностен и предвидим, докато други останаха задоволени от целия „fan service“, който им представи режисьорът Джей Джей Ейбрамс.

Лентата обаче бележи истинско дъно по отношение на ревютата в платформата Rotten Tomatoes. Според тамошния „доматометър“, рейтингът на „Възходът на Скайуокър“ е едва 52%. Това го слага дори под Епизод I „Невидима заплаха“, който досега бе определян като най-лош филм от „Междузвездни войни“.

Любопитното е, че това е в контраст с оценката на зрителите, която в Rotten Tomatoes достига далеч по-удовлетворяващите 86%.

Според рейтингите в Rotten Tomatoes, най-лошият Star Wars продукт изобщо е сериалът The Clone Wars, който е оценен на едва 18% от ревютата за него.

Иначе най-високо оцененият Star Wars филм в платформата е Епизод V – „Империята отвръща на удара“, който достига рейтинг от цели 94%. Следват Епизод IV „Нова надежда“ и Епизод VII „Силата се пробужда“, които имат по 93%.

Приключвайки с третата трилогия на франчайза, Walt Disney и Lucasfilm вече ще стартират работа по избистряне на бъдещите проекти от една от златните кокошки в света на поп културата. Първият сезон на сериала „Мандалорианецът“ бе оценен високо, а скоро очакваме и сериали за Оби-Уан Кеноби и Касиан Андор.

От друга страна, президентът на Marvel Studios Кевин Файги също ще продуцира собствен проект от „Междузвездни войни“. Очаква се и включване от страна на новозеландския режисьор Тайка Уайтити, с когото Lucasfilm вече преговаря за съвместен бъдещ проект. Няма да е изненада ако Уайтити режисира именно филма, който ще продуцира Кевин Файги. Двамата вече са работили заедно в кино вселената на Marvel. Очакваше се и създателите на „Игра на тронове“ Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс да станат част от Star Wars вселената, но тези планове окончателно пропаднаха.