Soundtrack.bg

Актьор от „Игра на тронове“ се присъединява към „Вещерът“?

Едно от познатите лица в „Игра на тронове“ може да стане част от „Вещерът“.

Неофициално определяме „Вещерът“ на Netflix като наследник на „Игра на тронове“, поне ще се отнася до фентъзи сегмента в света на сериалите. Първият сезон на „Вещерът“ вече дебютира, като той е наличен за гледане в каталога на стрийминг платформата. Шоуто вече е подновено и за втори сезон, като подозираме, че той няма да бъде последен.

Тези дни се заговори, че всъщност е съвсем възможно добре познат актьор от „Игра на тронове“ да се озове на снимачната площадка на „Вещерът“. В случая става дума за норвежкия актьор Кристофер Хивджу, който изигра ролята на Тормунд в касовото шоу на HBO.

Целият слух тръгна от пост в социалните мрежи на режисьора Стивън Сурджик, който в момента се намира в Шотландия, за да търси подходящи локации за заснемане на сцени от втория сезон на „Вещерът“. В своя пост Стивън Сурджик бе добавил хаштаг #kristoferhivju, а по-наблюдателните фенове бързо направиха връзката.

Кристофер Хивджу в ролята на Тормунд в „Игра на тронове“

Както често се случва в такива ситуации, впоследствие постът бе изтрит, но слухът вече бе налице – Тормунд от „Игра на тронове“ ще гастролира и във „Вещерът“. На този етап вероятно ще трябва да изчакаме, преди да видим евентуално развитие в тази насока.

След първия си сезон, „Вещерът“ може да се похвали с оценка от 8.4 в IMDb. Някои фенове се оплакаха, че сезон 1 е бил твърде объркващ, заради постоянните скокове във времето. Вече обаче имаме обещание, че втори сезон ще бъде далеч по-праволинеен, след като повечето сюжетни линии вече са били „нагласени“.

Все още не е потвърдена датата за премиера на сезон 2 на „Вещерът“, но се очаква сериалът да се завърне през следващата година. Можем да кажем, че това е страхотно време за фентъзи феновете, защото също така очакваме адаптации на култови трудове като „Властелинът на пръстените“ и „Колелото на времето“.