Soundtrack.bg
AC/DC

AC/DC издават нов албум съвсем скоро?

Според музикалния журналист и радиоводещ Еди МакГуайър, AC/DC ще издадат нов албум съвсем скоро.

Когато през 2016 година фронтменът на AC/DC Брайън Джонсън обяви, че се оттегля от сцената, тъй като иначе рискува да загуби слуха си, това сериозно притесни феновете на австралийските рок великани. Някои дори се уплашиха, че това може да бъде краят на AC/DC.

В крайна сметка, бандата продължи да изнася концерти пред публика, а вокалистът на Guns N’ Roses Аксел Роуз влезе в ролята на Брайън Джонсън. Не толкова отдавна обаче получихме новината, че Джонсън ще се завърне в ролята на фронтмен, а AC/DC дори работят върху нов материал в студиото.

Сега австралийският журналист и радиоводещ Еди МакГуайър сподели някои вълнуващи новини. Той разкри, че през тази година Брайън Джонсън отново ще се качи на сцената, а съвсем скоро можем да бъдем изненадани и от нов албум на AC/DC.

„Според моята поща, AC/DC ще издадат нов албум през февруари или март тази година“, заяви МакГуайър. Той добави, че според неговата информация, рок ветераните ще изнесат концерти в родната си Австралия през октомври и ноември.

Радиоводещият изясни, че AC/DC са успели да осигурят добра помощ за слуха на Брайън Джонсън, макар и след „много работа и технически проучвания“.

Друга важна новина е, че е напъно възможно барабанистът Фил Руд отново да стане част от групата. Руд се оттегли през 2015 година, след като бе обвинен в притежание на наркотици и заплаха за убийство. През миналата година Фил Руд бе забелязан заедно с Брайън Джонсън във Ванкувър, където AC/DC обикновено записват албумите си.

Когато преди време се появи новината, че AC/DC работят върху нова музика, тогава бе и съобщено, че всяка една песен от новия албум на групата ще включва участие на покойния им китарист Малкълм Йънг.

Е, всичко това са наистина вълнуващи новини, особено за феновете на AC/DC. Остава да почакаме и да видим.