Soundtrack.bg

Тайка Уайтити може да снима филм от „Междузвездни войни“

Новозеландският режисьор Тайка Уайтити е бил потърсен от Lucasfilm за евентуален съвместен ангажимент.

Без значение дали вече сте успели да гледате „Джоджо Заека“ или просто сте фенове на „Тор“ и Marvel, то със сигурност името на Тайка Уайтити ви говори нещо. В момента новозеландският режисьор е едно от наистина актуалните имена в сферата, а съвсем скоро той може да получи и нов страхотен ангажимент – да заснеме филм от вселената на „Междузвездни войни“.

The Hollywood Reporter съобщава, че наскоро Уайтити е бил потърсен от Lucasfilm, за да се присъедини към света на „Междузвездни войни“. Lucasfilm и Walt Disney вече планират бъдещето на франчайза, след като третата трилогия завърши със скорошния Епизод IX „Възходът на Скайуокър“.

Именно поради това, вече се търсят точните хора, които да гарантират добро бъдеще на поредицата. И Тайка Уайтити може да бъде един от тези хора.

Разбира се, това няма да бъде първи досега на Тайка Уайтити с „Междузвездни войни“. Новозеландецът вече режисира осмия и последен епизод на „Мандалорианецът“ – супер успешният сериал на Disney+, базиран върху „Междузвездни войни“.

Възможно е Тайка Уайтити да развие изцяло собствен проект, но е възможно и друго – той да се присъедини към проекта от „Междузвездни войни“, който вече е в развитие от страна на президента на Marvel Studios Кевин Файги. Двамата вече работят и по предстоящия нов филм за Тор, тъй че договорка в тази насока би могла лесно да се постигне.

Доскоро се смяташе, че собствена трилогия от „Междузвездни войни“ ще направят и създателите на „Игра на тронове“ Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс, тази идея умря, а двамата обявиха оттеглянето си от подобен проект.

Все още не е категорично ясно и дали Райън Джонсън, режисьор на Епизод VIII „Последните джедаи“, ще получи възможността за създаването на собствена трилогия. Отношението към Джонсън не е особено положително от голяма част от феновете на франчайза.