Soundtrack.bg

„Доктор Стрейндж“ 2 остана без режисьор

Скот Дериксън вече не е режисьор на продължението на „Доктор Стрейндж“.

Скот Дериксън вече не е режисьор на продължението на „Доктор Стрейндж“ от кино вселената на Marvel. Днес бе обявено, че Дериксън напуска проекта. Вторият филм ще носи името Doctor Strange in the Multiverse of Madness и е предвиден за премиера на 7 май 2021 година.

Съобщава се, че раздялата между Скот Дериксън и Marvel е по взаимно съгласие, като се посочват твърде много различия в креативен аспект между двете страни. Любопитното е, че Дериксън все пак остава в проекта, но вече в ролята единствено на изпълнителен продуцент.

Скот Дериксън бе режисьор и на първия филм за „Доктор Стрейндж“, излязъл през 2016 година с Бенедикт Къмбърбач в главната роля. Тогава филмът се хареса от феновете, които с нетърпение чакат и втория филм за популярния супергерой на Marvel.

На този етап не е ясно кой би могъл да замени Скот Дериксън в ролята на режисьор на лентата. Все още не се предполага, че случилото се може да забави премиерата на филма. Може да се каже, че Marvel и Walt Disney разполагат с достатъчно време, за да реагират на ситуацията.

Британският актьор Бенедикт Къмбърбач ще се завърне в ролята на д-р Стивън Стрейндж, а Елизабет Олсен отново ще бъде Алената вещица. Бенедикт Уонг също ще се завърне като Уонг.

„Доктор Стрейндж“ 2 ще бъде част от четвъртата фаза филми на Marvel. През тази година ще видим два филма от нея – „Черната вдовица“ (вижте трейлър ТУК) и „Вечните“, а след това очакваме филми за Шан-Чи, Доктор Стрейндж, Спайдър-мен и Тор.

Абонатите на стрийминг платформата Disney+ от своя страна могат да очакват доста нови сериали с участието на любими герои. Подготвят се продукции за Сокола и Зимния войник, Алената вещица, Локи, Ястребовото око, Жената Хълк и други. За съжаление, Disney+ все още не е достъпен в България, но чакаме и този момент да настъпи.