Soundtrack.bg

Red Hot Chili Peppers работят по нов албум

Red Hot Chili Peppers потвърдиха, че вече работят по следващия си студиен албум.

Американската рок банда Red Hot Chili Peppers вече работи по следващия си студиен албум. Записът ще включва и китариста Джон Фрушанте, който отново се присъедини към групата след десетгодишно отсъствие.

Новината бе разкрита от барабаниста Чад Смит, който призна, че той и останалите от бандата са изключително щастливи от завръщането на Фрушанте. Той добави, че за момента Red Hot Chili Peppers имат потвърдени единствено фестивални участия в графика си.

„Поне засега, концентрирани сме най-вече върху записването на нови песни и създаването на нов албум“, заяви Чад Смит пред Rolling Stone. „Наистина сме развълнувани от идеята да създадем малко нова музика“, добави той.

Попитан дали може да потвърди, че групата вече работи над новия си албум, той отговори положително: „Да. Това е всичко, което мога да кажа в момента“.

Интервюто на Чад Смид обаче вероятно ще ядоса някои хора, защото той е бил инструктиран да не говори изобщо за плановете на Red Hot Chili Peppers. Неговото интервю за Rolling Stone е трябвало да разкаже за новата изложба, която Смит подготвя. Явно обаче той не е успял да спази указанията да не казва нищо за бъдещето на RHCP.

Предстоящият нов албум на Red Hot Chili Peppers ще бъде първият от 2006 година насам (Stadium Arcadium), в който китаристът Джон Фрушанте ще вземе участие. Част от този албум са добре познати хитове като „Snow (Hey On)“ и „Dani California“.

На този етап Red Hot Chili Peppers имат потвърдени участия на фестивалите Hangout и Bottlerock.

Американската група обяви през декември завръщането на Джон Фрушанте. Тогава Red Hot Chili Peppers заявиха, че са посрещнали Фрушанте с „голям ентусиазъм и пълни сърца“. Те също така потвърдиха, че в резултат на това Джош Клингхофър ще напусне бандата.

Следващият албум на Red Hot Chili Peppers ще бъде под номер 12 в дискографията на калифорнийската група.