Soundtrack.bg

Включиха Дейвид Боуи и Джордж Майкъл сред най-влиятелните британци в историята

The Oxford Dictionary of National Biography отдаде сериозна почит на покойните Дейвид Боуи и Джордж Майкъл.

Покойните Дейвид Боуи и Джордж Майкъл са сред най-новите попълнения в The Oxford Dictionary of National Biography, където са поместени житейските истории на най-влиятелните и важни хора в британската история. И смятаме, че напълно го заслужават. Надали някой би оспорил това.

Заедно с Боуи и Майкъл, към останалите бе включен и легендарният продуцент на The Beatles сър Джордж Мартин, който често бива наричан „петият Бийтъл“. Общо 228 фигури с голямо обществено значение бяха включени в най-новото издание на книгата.

Друго попълнение, което следва да се отбележи, е актьорът сър Алън Рикман. Феновете на „Хари Потър“ го познават отлично от ролята му на Снейп в екранизациите на поредицата.

The Oxford Dictionary of National Biography приема като нови попълнения единствено хора, които вече не са измежду живите. Всички хора, които бяха приети през тази година, са починали през 2016 година.

Поп иконата Дейвид Боуи бе приет с думите: „Безспорно неговото най-важно наследство е оспорването и преминаването на половите граници на младостта му“.

За Джордж Майкъл се използва терминът „музикален гигант“, който е получил признание за „своя феноменален успех с поп групата Wham!“. Посочва се също така, че Майкъл се е радвал на „соло кариера, която го е изпратила по върховете на чартовете седем пъти, като той е продал повече от 80 милиона албума в световен мащаб“.

Вчера Дейвид Боуи щеше да отпразнува своя 73-и рожден ден, а утре феновете му ще отбележат четири години от неговата смърт. Зад себе си Боуи остави забележително музикално наследство.

Джордж Майкъл почина на 53-годишна възраст на 25 декември 2016 година, а светът на поп музиката загуби едно от най-разпознаваемите си лица.