Soundtrack.bg

Какво се опита да каже Фин на Рей във „Възходът на Скайуокър“?

Фин не е опитвал да се обясни в любов на Рей във „Възходът на Скайуокър“.

Актьорът Джон Бойега, играещ ролята на Фин в третата трилогия от „Междузвездни войни“, отхвърли спекулациите, че неговият персонаж е опитал да се обясни в любов на Рей (Дейзи Ридли) в Епизод IX на сагата, носещ името „Възходът на Скайуокър“.

Вероятно помните, че преди Фин, Рей и По да пропаднат под пясъка, Фин искаше да каже нещо на Рей, но без По да го чуе. Някои фенове предположиха, че Фин е искал да се обясни в любов на Рей, но самият Джон Бойега отрече това. Актьорът публикува пост в социалната мрежа Twitter, пишейки, че намеренията на неговия герой изобщо не са били такива.

„Не… Фин нямаше да каже на Рей „Обичам те“, преди да потънат!“, написа Бойега в Twitter.

Истината е, че ние вече знаем какво точно е искал да каже Фин на Рей в онзи момент от филма. За това трябва да благодарим на режисьора на лентата Джей Джей Ейбрамс, който даде отговора на тази загадка по време на специална прожекция на „Възходът на Скайуокър“.

Тогава Ейбрамс заяви пред посетителите, че Фин е щял да каже на Рей, че е „force sensitive“, т.е. – че има усещане спрямо Силата. Този елемент от сценария обаче така и не остава развит до края на филма, а ние оставаме без ясна представа за възможностите, които Фин би имал при евентуално обучение за боравене със Силата. В определени ситуации обаче Фин загатваше за подобни способности, усещайки, че Рей е в опасност.

И в момента Епизод IX „Възходът на Скайуокър“ върви по кината в цял свят. За съжаление, голяма част от феновете на сагата останаха разочаровани от видяното, което като цяло важи за цялата трилогия на Walt Disney. За да сме коректни обаче трябва да кажем, че същевременно немалко хора харесаха завършека на сагата за Скайуокър.