Soundtrack.bg

„Вещерът“ е вече сред най-високо оценените сериали на Netflix

„Вещерът“ бързо се нареди сред „отличниците“ на Netflix в IMDb.

В каталога на Netflix вече е наличен първи сезон на „Вещерът“, създаден върху основата на популярните фентъзи романи на писателя Анджей Сапковски. Създател на шоуто е Лаурен Шмид Хисрайх, а в главната роля на Гералт от Ривия виждаме „мистър Супермен“ Хенри Кавил. Първи сезон е в рамките на осем серии, които вече можете да изгледате една след друга в най-популярната стрийминг платформа.

Дебютният сезон на „Вещерът“ се прие с множество положителни отзиви от критици и фенове, като показателен е фактът, че шоуто вече е сред най-високо оценените сериали на Netflix в платформата на IMDb. В определен период „Вещерът“ имаше оценка от 8.9 по десетобалната, което го поставяше в ролята на едноличен лидер сред всички продукции на Netflix. Впоследствие обаче оценката му падна до 8.8, което го поставя на равни начала с брилянтни продукции като Narcos, Black Mirror и House of Cards. Така „Вещерът“ своевременно успява и да изпревари успешни сериали като The Crown и Better Call Saul, които в момента имат рейтинг от 8.7.

Феновете от своя страна получиха обещанието на създателя на шоуто Лаурен Хисрайх, че вторият сезон на „Вещерът“ ще бъде още по-добър и интересен от първия. Хисрайх обясни, че първият сезон единствено е „поставил основите“ за всичко онова, което предстои да видим занапред.

Базиран върху книгите на полския писател Анджей Сапковски, които бяха популяризирани от видео игрите на полското студио Projekt Red, „Вещерът“ разказва за приключенията на Гералт от Ривия – ловец на чудовища, който се изхранва, преследвайки опасни митични създания в земите, създадени от въображението на Анджей Сапковски.

Главната роля в сериала получи британският актьор Хенри Кавил, който впоследствие призна, че е огромен фен на „Вещерът“ и лично е настоявал да изиграе Гералт от Ривия. Очакваме интересни попълнения в актьорския състав и за втория сезон на шоуто, който следва да очакваме през 2021 година.