Soundtrack.bg

Морфид Кларк ще бъде младата Галадриел в сериала по “Властелинът”

Сериалът на Amazon по “Властелинът на пръстените” се сдоби с ново име в своя актьорски състав. Това е уелската актриса Морфид Кларк, която ще влезе в ролята на младата Галадриел – елфическата владетелка на Лотлориен, която познаваме от книгите на Дж. Р.Р. Толкин. Във филмовата трилогия на Питър Джаксън ролята на Галадриел бе изиграна от Кейт Бланшет.

Реално погледнато, Галадриел е първият наистина важен персонаж от книгите на Толкин, за когото се потвърждава, че ще присъства в сериала на Amazon. Разбира се, очакваме още познати имена от “Хобит”, “Властелинът на пръстените” и останалите книги на Дж. Р.Р. Толкин да имат участие в шоуто, по един или друг начин.

В момента Морфид Кларк може да бъде гледана в сериала на HBO “Тъмните му материи”, базиран върху фентъзи трилогията на Филип Пулман. В сериала по “Властелинът на пръстените” тя се присъединява към Маркела Кавена, Джоузеф Маули и Максим Болдри, които също имат потвърдено участие в проекта. Договор с Amazon имаше и актьорът от “Лабиринтът” Уил Полтър, който трябваше да бъде сред главните действащи лица в шоуто. Наскоро обаче стана ясно, че Полтър е напуснал продукцията.

Детайлите около сериала на Amazon продължават да бъдат оскъдни. На този етап знаем, че това ще бъде най-скъпият сериал, който някога е създаван до момента. Също така знаем, че действието в него ще се развива в т.нар. “Втора епоха” от историята на Средната земя – времето, в което силата на Саурон достига своя пик, а хора и елфи се обединяват, за да му се опълчат.

Автори на сценария на шоуто ще бъдат Джей Ди Пейн и Патрик МакКей, докато работилият по “Игра на тронове” на HBO Брайън Когман бе привлечен към проекта в ролята на консултант. Джей Ей Байона от своя страна ще режисира някои от епизодите в първи сезон на сериала. Макар и още да не е дебютирало, шоуто вече бе подновено и за втори сезон от страна на Amazon.