Soundtrack.bg

Почина вокалистката на Roxette Мари Фредриксон

Вокалистката на Roxette Мари Фредриксон напусна този свят на 61-годишна възраст.

Една от най-популярните фронтуоман в световния рок Мари Фредриксон почина на 61-годишна възраст. Фредриксон, която доби слава като вокалист на световноизвестните Roxette, загуби битката с рака. Тя страдаше от тумор в мозъка.

Смъртта на певицата бе обявена от шведския вестник Expressen, които публикуваха официално обръщение до обществеността на нейното семейство. В него се казва: „С голяма тъга искаме да съобщим, че един от нашите най-големи и най-обичани артисти вече не е сред нас.“

В обръщението се казва, че Мари Фредриксон е починала в следствие на усложнения, свързани с „предишни заболявания“. Най-вероятно става въпрос именно за тумора, който бе открит в нейния мозък.

Roxette придобиха световна популярност в средата на 80-те години, създавайки хитове като „Listen to Your Heart“ и „It Must Have Been Love“. Последната те пренаписаха за филма „Хубава жена“ с Ричард Гиър и Джулия Робъртс, затвърждавайки позициите си на световната сцена.

Мари Фредриксон бе диагностицирана с тумор в мозъка през 2002 година. Тя премина през назначеното ѝ лечение, но вследствие на заболяването ослепя с едното око и остана с намален слух. През 2009 година тя отново излезе на сцена, след като Roxette решиха да зарадват феновете си със световно турне. През 2016 година Фредриксон окончателно се оттегли от музиката.

Правейки това, тогава тя заяви: „Тези 30 години бяха невероятни! Чувствам единствено задоволство и радост, когато си спомня за турнетата на Roxette. Всички концерти и спомени – те винаги ще бъдат голяма част от моя живот“.

„Особено горда съм с нашето завръщане през 2009 година, особено след заболяването ми. Щастлива съм, че успях да пътувам по света още няколко пъти с Roxette.“

Мари Фредриксон бе омъжена за Микаел Болиос, като двамата имат дъщеря – Инес Жозефин, и син – Оскар. Roxette могат да се похвалят с повече от 75 милиона продадени албуми в цял свят, като те са носители и на награда „Грами“.