Soundtrack.bg

Walt Disney прави пореден филм по „Планетата на маймуните“

Нов филм по „Планетата на маймуните“? Да, съвсем скоро ще има такъв.

Романът „Планетата на маймуните“ на френския писател Пиер Бул е вероятно един от най-екранизираните в кино индустрията. Когато Пиер Бул издава своята книга през далечната 1963 година, той поставя началото на франчайз, който е актуален и до днес. И много печеливш, трябва да добавим.

Първият филм по „Планетата на маймуните“ излиза през 1968 година. В главната роля е Чарлтън Хестън, а до 1973 година са представени общо пет филма, базирани върху романа на Пиер Бул.

През 2001 година Тим Бъртън режисира римейк на филма с Марк Уолбърг в главната роля, а между 2011 и 2017 година са прожектирани още три филма, съставящи изцяло нова трилогия. Тези три ленти заработиха почти 1.7 милиарда долара в боксофиса, което е доказателство за популярността на франчайза.

Е, ако смятате, че това би било достатъчно от „Планетата на маймуните“ на този етап, ще трябва да ви разочароваме – ще има и още.

Тези дни излезе новината, че Walt Disney също желаят да продуцират собствен римейк на култовия филм от 1968 година. Очаква се лентата да бъде разработена от студиото 20th Century Fox, което е собственост именно на Disney.

The Hollywood Reporter съобщава, че новият филм по „Планетата на маймуните“ ще бъде режисиран от Уес Бол. Това е същият режисьор, който стои зад трите филма по „Лабиринтът“ – young adult поредицата на писателя Джеймс Дашнър. Трилогията на Бол по „Лабиринтът“ спечели 1 милиард долара в световния боксофис, което сериозно вдигна акциите и на самия режисьор.

„Планетата на маймуните“ на Пиер Бул разказва за астронавт, който се озовава на планета, където маймуните са еволюирали по неочакван начин – те говорят и разсъждават като хора, изграждайки своя собствена цивилизация. В края астронавтът научава шокираща истина за мястото, на което се е озовал, но ние няма да ви издаваме каква е тя. Със сигурност обаче книгата на Пиер Бул вдъхва живот на един класически франчайз, който явно ще продължи да се развива и в бъдеще.