Soundtrack.bg

Хенри Кавил: Гералт от Ривия е Супермен и Батман в едно

Хенри Кавил не крие вълнението си, че играе Гералт от Ривия във „Вещерът“.

Хенри Кавил мечтаеше за ролята на Гералт от Ривия и в крайна сметка я получи. Британският актьор ще изиграе основния протагонист в предстоящия сериал на Netflix „Вещерът“, а фентъзи феновете нямат търпение да видят крайния резултат от цялото нещо. На този етап можем да кажем, че първоначалните отзиви са положителни.

Разбира се, Хенри Кавил е познат и като Супермен във филмите на DC, макар и да не е ясно, дали и кога той отново ще се завърне в ролята. Все пак, Кавил не пропусна да сравни образа на Гералт с най-големите звезди на DC Comics Супермен и Батман.

„Има някои силни прилики между тях“, посочи биртанецът, добавяйки: „Гералт от Ривия е почти като събирателен образ на Супермен и Батман. Той е по-едър, по-силен и по-бърз от нормалния човек, но също така е и изключително добър в детективската работа. Като дете той е бил изоставен, което го прави сирак, растейки в невероятна трудна среда. Тренирал е изключително сериозно. Ако вземете тези два образа (Супермен и Батман, бел. ред.) и ги обедините в едно, поставяйки ги във фентъзи или средновековен свят, тогава най-вероятно ще получите някого като Гералт от Ривия“.

„Вещерът“ ще дебютира в стрийминг платформата Netflix на 20 декември, само няколко дни преди Коледа. Създател на шоуто е Лаурен Хисрайх, а сериалът е адаптация на фентъзи романите на полския писател Анджей Сапковски. Поредицата доби световна популярност най-вече заради видео игрите, но сериалът ще се придържа към книгите, а не към тях.

Колкото до Супермен, DC все още не са решили какво да правят с един от най-популярните си супергерои. Напоследък се заговори, че Джей Джей Ейбрамс може да създаде нов филм за него, а според други спекулации, скоро може да имаме чернокож Супермен в лицето на Майкъл Би Джордан.