Soundtrack.bg

Кит Харингтън бил бесен, че не е убил Нощния крал

Кит Харингтън призна, че му се е искало неговият герой Джон Сноу да прониже Нощния крал в „Игра на тронове“.

Кит Харингтън ще бъде благодарен доживот на „Игра на тронове“, който реално превърна иначе неизвестния британски актьор в звезда от световен калибър. В шоуто на HBO Харингтън изпълняваше ключовата роля на Джон Сноу, а пред него се отвориха вратите за множество други ангажименти.

Има ли обаче нещо, свързано с „троновете“, за което Харингтън съжалява? Оказва се, че да. И до днес той съжалява, че не Джон Сноу е убил Нощния крал в последния сезон на сериала.

Както вероятно помните много добре, предводителят на белите бродници бе съсечен от Аря Старк – нещо, което за мнозина бе неочаквано. Предполагаше се, че именно Джон Сноу ще бъде човекът, който ще свърши тази работа. Поне за нещо такова се загатваше в предишните сезони, където между Джон и Нощния крал бе установена някаква по-особена връзка.

Участвайки в нов документален филм, посветен на „Игра на тронове“ – When Winter Falls, Кит Харингтън сподели: „Бях ядосан, че не аз убих Краля на нощта!“

Владимир Фюрдик като Нощния крал в „Игра на тронове“

За радост на феновете на Джон Сноу, той бе сред ключовите герои в шоуто, които оцеляха до самия край. Във финала на шоуто Джон се насочи на север, напускайки пределите на Вестерос.

Иначе както посочихме, кариерата на Кит Харингтън бе изстреляна нагоре след участието му в „троновете“. През следващата година той ще дебютира в кино вселената на Marvel, участвайки във филма „Вечните“. Лентата ще дебютира през месец ноември 2020 година, а участие в нея ще вземат още Анджелина Джоли, Ричард Мадън, Салма Хайек, Кумаил Нанджиани и други.

„Игра на тронове“ вече е история, но вече бе обявен първи спиноф сериал от света на Джордж Р.Р. Мартин. Той ще бъде базиран върху книгата „Огън и кръв“ и ще бъде фокусирана върху историята на рода Таргариен.