Soundtrack.bg

Историята на „Викинги“ ще продължи в Netflix

Netflix ще продължи историята на „Викинги“ след финала на оригиналния сериал.

В ефира на History Channel предстои да се излъчи последният сезон на „Викинги“, с което супер успешният сериал, разказващ за легендарните скандинавски воини и техните набези, ще приключи. С години следяхме приключенията на Рагнар Лотброк и неговите синове, а развръзката на сагата ще можем да видим съвсем скоро.

Историята на викингите обаче ще продължи, при това – в каталога на най-популярната стрийминг платформа на планетата Netflix.

Американската компания обяви, че е дала зелена светлина на нов сериал, който ще продължи започнатото от „Викинги“. Действието в него ще се развива около 100 години след събитията, които вече познаваме. След като вече научихме за Рагнар Лотброк, ще имаме възможността да разберем повече и за други легендарни викинги, като например Лейф Ериксон, Харалд Харада, Фрейдис и Уилям Завоевателя.

Името на новото шоу ще бъде „Валхала“.

Създателят на „Викинги“ Майкъл Хърст ще участва и в този проект, като той ще бъде изпълнителен продуцент на „Валхала“. Автор на сценария ще бъде Джеб Стюърт, който ще бъде и човекът, ръководещ сериала.

Майкъл Хърст заяви: „Повече от развълнуван съм, че обявяваме продължението на сагата „Викинги“. Сигурен съм, че милионите фенове по целия свят ще бъдат щастливи. Джеб Стюърт е прекрасен сценарист, който ще добави нови сюжетни линии и дълбока визия към историите, разказващи за някои от най-известните викинги“.

„Викинги: Валхала“ обещава да бъде всичко онова, което феновете обичат в този франчайз: безспирен екшън, подплатен от богати персонажи и драматичен сюжет, хвърлящ светлина върху теми като семейство, вярност и власт“, добави от своя страна вицепрезидентът на оригиналните продукции в Netflix Чанинг Дънджи.

Все още няма информация за актьорите във „Валхала“, нито кога бихме могли да очакваме новото шоу в семейството на Netflix. Последният сезон на „Викинги“ по History ще стартира на 6 декември, а с това ще започне и епичната развръзка на историята за рода Лотброк.