Soundtrack.bg

Ето как е можело да изглежда Краля на нощта в „Игра на тронове“

Краля на нощта в „Игра на тронове“ е можело да изглежда по съвсем различен начин.

Макар и да не говореше, Краля на нощта в „Игра на тронове“ със сигурност ще остане един от най-запомнящите се злодеи, които сме виждали в телевизионен сериал някога изобщо. Не всички бяхме доволни с начина, по който той намери смъртта си в последния сезон на шоуто, но е факт, че той бе сред най-въздействащите образи.

Оказва се обаче, че дизайнът на предводителя на бродниците е можело да бъде съвсем различен. Това личи от първоначален дизайн на персонажа, който се появи в онлайн пространството. В тази концепция виждаме Краля на нощта по един доста по-различен начин и много повече приличащ на крал, за което спомага неговата роба и масивна корона:

Първоначалният дизайн на Краля на нощта, който обаче не е бил одобрен впоследствие

В ролята на Краля на нощта влезе актьорът Владимир Фурдик, който гостува и на българските фенове по време на едно от изданията на събитието Aniventure Comic Con. Роден в Словакия, той се изявява най-вече като каскадьор, преди да добие световна известност именно с тази си роля.

Иначе новини около „Игра на тронове“ не липсват. Въпреки че вече бе заснет пилотен епизод, спинофът „Кървава луна“ с участието на Наоми Уотс бе прекратен като проект от HBO. Малко след това американската компания обяви, че „зелена светлина“ е получил друг сериал, базиран на „Игра на тронове“, който ще носи името „Рода на дракона“ и ще разказва за историята на рода Таргариен. Повече за това вижте тук.

Очаква се да се работи и върху други спиноф продукции от вселената на Джордж Р.Р. Мартин, която, както добре знаем, предлага достатъчно материал за това. Самият Джордж Мартин все още се опитва да завърши следващата книга от своята поредица „Песен за огън и лед“, за което той често търпи критики.