Soundtrack.bg

„Жокера“ вече е най-успешният комиксов филм в историята

„Жокера“ изпревари „Венъм“ като най-печеливш комиксов филм в историята до този момент.

„Жокера“ на режисьора Тод Филипс не спира да постига нови и нови успехи. Филмът вече наближава границата от един милиард долара в боксофиса, а освен това ще изпревари и „Венъм“ с Том Харди като най-успешната комиксова лента в историята до този момент.

Forbes съобщава, че в края на своето присъствие в кината, „Жокера“ ще е регистрирал приходи в размер на около 957 милиона долара. Това означава, че с бюджет от едва 62.5 милиона долара, филмът на DC ще е регистрирал приходи цели 15 пъти по-високи от бюджета си. Досегашният лидер в това отношение „Венъм“ спечели 854 милиона при 90 милиона бюджет, докато „Дедпул“ бе успял да заработи 783 милиона долара при бюджет от 58 милиона долара.

Някои биха попитали – ами „Отмъстителите: Краят“ на Marvel? Все пак това е световният рекордьор в боксофиса, регистрирал приходи от цели 2.8 милиарда долара. Работата е там, че и бюджетът на филма е далеч по-впечатляващ от вече споменатите продукции – цели 336 милиона долара, което го праща по-назад в класацията за най-печеливши комиксови продукции.

Прогнозата на Forbes за крайния успех на „Жокера“ възлиза на 957 милиона долара, както споменахме, но би било интересно да проследим, дали филмът все пак няма да премине 1 милиард долара приходи. Ако искате да му помогнете в това отношение, все още имате време да го гледате още поне веднъж на кино.

Иначе на този етап все още не е ясно, дали бихме могли да гледаме продължение на „Жокера“. Брилянтният Хоакин Финикс, влязъл в ролята на Артър Флек, сподели че не би искал повтори ролята на всяка цена. Ние пък се надяваме, че американският актьор ще бъде номиниран за „Оскар“ в категорията най-добра мъжка роля, защото определено го заслужава за това си представяне. Досега Финикс е бил номиниран три пъти от Академията, но все още няма статуетка. Дали пък не е време за това?