Soundtrack.bg

„Междузвездни войни“ си взима почивка след „Възходът на Скайуокър“

Филмите от „Междузвездни войни“ ще бъдат в почивка след предстоящия „Възходът на Скайуокър“.

Walt Disney започнаха да променят изцяло плановете си, свързани с бъдещето на един от най-успешните си продукти – „Междузвездни войни“. Компанията е решила филмите от вселената на Джордж Лукас да излязат в „почивка“, като този период на затишие ще стартира след прожектирането на предстоящия Епизод IX „Възходът на Скайуокър“.

Доскоро плановете не бяха такива. Както вече сме ви информирали за това, създателите на „Игра на тронове“ Дейвид Беньоф и Ди Би Уайс бяха ангажирани да създадат собствена трилогия от света на „Междузвездни войни“, като същото се очакваше да направи и режисьорът на Епизод VIII „Последните джедаи“ Райън Джонсън. В последната седмица обаче научихме, че от Walt Disney са се отказали от тези планове, като вместо това ще дадат на феновете малко почивка.

В случая това не е спекулация, тъй като новината бе потвърдена лично от изпълнителния директор на Walt Disney Боб Айгър. Той заяви, че на този етап, що се отнася до „Междузвездни войни“, Disney ще се фокусира върху своята стрийминг платформа Disney+ и продукцията, която можем да очакваме там. Услугата ще стартира със сериала „Мандалорианецът“, като се очаква и сериал, базиран върху образа на Касиан Андор от спиноф филма Rogue One. Както вече знаем, ще има и сериал, в който Юън МакГрегър отново ще бъде Оби-Уан Кеноби.

Трейлър на „Мандалорианецът“, до чиято премиера остават броени дни, можете да видите тук.

Епизод IX „Възходът на Скайуокър“ е със световна премиера в дните преди Коледа. С този филм ще бъде сложен край на епичната сага за рода Скайуокър, продължила в рамките на цели девет филма. Режисьор на лентата е Джей Джей Ейбрамс, който се завръща на режисьорския стол след работата си по Епизод VII „Силата се пробужда“.