Soundtrack.bg

Действието във „Фантастични животни“ 3 ще се развива в Бразилия

Вселената на „Хари Потър“ се пренася в Бразилия в новия „Фантастични животни“.

Светът на „Хари Потър“ ще гастролира в Бразилия. Именно в Страната на кафето ще се развива действието в третия филм от франчайза „Фантастични животни“. Снимките на лентата ще протекат в южноамериканската страна и се очаква да започнат през пролетта на следващата година. Акцентът пада върху приказния Рио де Жанейро, който ще внесе малко екзотика в света, създаден от Джоан Роулинг.

Така „Фантастични животни“ се пренася на трети различен континент от началото на поредицата, разказваща за времето преди събитията от „Хари Потър“. Действието в първия филм се развиваше в Ню Йорк, докато „Престъпленията на Гриндевалд“ ни пренесе във френската столица Париж. Може би да очакваме четвъртият филм да е в Австралия или Африка?

Междувременно Deadline информира за нещо интересно, свързано с филма. Очаква се персонажът на Джесика Уилямс – проф. Юлали „Лали“ Хикс, който видяхме в „Престъпленията на Гриндевалд“, да има далеч по-важна роля в предстоящия трети филм от франчайза. Междувременно носителят на „Оскар“ Еди Редмейн се завръща като Нют Скамандър, докато фигури като Джъд Лоу, Джони Деп, Езра Милър, Зоуи Кравиц и други остават на борда. Режисьор на третия филм ще бъде Дейвид Йейтс, който режисира последните четири филма от филмовите екранизации на книгите за Хари Потър.

Въпреки че автор на сценария на „Престъпленията на Гриндевалд“ бе самата Джоан Роулинг, която за първи път написа сценарий за кино продукция, лентата се превърна в първият филм в историята на „Хари Потър“, който не успя да се представи добре в боксофиса. Роулинг ще бъде сценарист и на третия филм, но този път тя ще използва помощта на продуцента на поредицата Стийв Клоувс. Снимките трябваше да стартират през лятото на тази година, но това бе отложено с времето. Вторият филм от поредицата завърши с изключително интересно разкритие, което ни кара да очакваме с интерес следващата част.