Soundtrack.bg

Избраха Рейчъл Уайз за ролята на Елизабет Тейлър

Рейчъл Уайз ще получи шанса да изиграе великата Елизабет Тейлър в предстоящ биографичен филм.

Носителката на „Оскар“ Рейчъл Уайз бе избрана да изиграе на голям екран една от най-великите актриси на всички времена – Елизабет Тейлър. Животът на Тейлър ще бъде разказан в биографичната лента A Special Relationship, като според информация на Variety, филмът ще проследи нейния път от актриса до активист.

Автор на сценария на A Special Relationship е Саймън Бюфой, който е носител на „Оскар“ и „Златен глобус“ за сценария на изключително успешния „Беднякът милионер“ на Дани Бойл от 2008 година. Историята на лентата ще бъде разказана през призмата на личния асистент на Елизабет Тейлър Роджър Уол. Режисьори на филма ще бъдат дуото Бърт & Бърти (Кати Елууд и Амбър Финлейсън).

В свое изявление продуцентите на проекта Иейн Кънинг и Емили Шърман заявяват: „Публиката винаги е била запленена от личния живот на култовите холивудски звезди, а няма по-култова от Елизабет Тейлър. Саймън Бюфой написа роля, която изкарва на повърхността чувството за хумор и човечността на Елизабет. Всичко това ще бъде красиво пресъздадено от изключително талантливата Рейчъл Уайз“.

49-годишната Рейчъл Уайз е носител на статуетка „Оскар“ в категорията най-добра поддържаща женска роля за участието си във филма „Вечният градинар“ от 2005 година. През тази година тя бе номинирана в същата категория за ролята си във филма „Фаворитката“. През миналата година Уайз роди дъщеря на колегата си Даниел Крейг, познат от ролята си на агент 007 във филмите за Джеймс Бонд.

През 2014 година ролята на Елизабет Тейлър бе изиграна от Хелена Бонъм Картър в Burton and Taylor, докато през 2012 година Линдзи Лоън изигра великата актриса в Liz & Dick.

Елизабет Тейлър почина на 79-годишна възраст на 23 март 2011 година. Тя е считана за една от най-великите актриси на всички времена, участвайки в множество популярни продукции. Тя ще остане в историята и като една от първите известни личности, превърнали се в активисти в борбата с ХИВ вируса, помагайки за събирането на повече о 270 милиона долара за каузата. През 1987 година Тейлър изнася пламенна реч, убеждавайки тогавашния американски президент Роналд Рейгън да признае СПИН като съществуваща болест. Тя публично критикува и президентите Джордж Буш-старши и Бил Клинтън за липсата на достатъчно интерес от тяхна страна в битката с вируса. Актрисата отваря и собствени медицински центрове, предлагащи безплатни тестове и грижа в сферата на ХИВ/СПИН.