Soundtrack.bg

Актьор от „Игра на тронове“ ще участва в сериала по „Властелинът“

Актьорът от „Игра на тронове“ Джоузеф Маули се присъединява към мащабния проект на Amazon.

От едно велико фентъзи в друго велико фентъзи. Това е случаят за актьора Джоузеф Маули, който ще вземе участие в предстоящия амбициозен сериал на Amazon Prime, базиран върху „Властелинът на пръстените“ на Дж. Р.Р. Толкин.

Маули има участие и в друга епична фентъзи екранизация, а именно – „Игра на тронове“ на HBO. Там той играе ролята на Бенджен Старк – по-малкият брат на Нед Старк, който е част от Нощната стража, пазеща Вестерос от опасностите на Севера.

Според информация на Deadline, Джоузеф Маули ще има важна роля в предстоящия сериал по „Властелинът“, като по-конкретно – той ще бъде един от основните злодеи в шоуто. Така неговият герой ще се изправи срещу протагонистите Белдор и Тира, които ще бъдат изиграни съответно от Уил Полтър и Маркела Кавена. Все още не знаем почти никакви детайли относно героя на Джоузеф Маули, но като цяло и информацията за самия сериал взе още е оскъдна.

Феновете на „Властелинът на пръстените“ със сигурност очакват с нетърпение шоуто на Amazon

Любопитното е, че Маули не е единственият свързан с „Игра на тронове“ човек, който ще участива и в проекта по „Властелинът на пръстените“ на Amazon. Един от консултантите на проекта е Брайън Когман, който е работил като изпълнителен продуцент на „троновете“. От друга страна, бившият изпълнителен вицепрезидент на HBO Брус Ричмънд ще бъде изпълнителен продуцент на шоуто по „Властелинът“.

Сред режисьорите на сериала е Джей И Байона („Джурасик Свят: Падналато кралство“), докато като сценаристи на шоуто са ангажирани хора, работили по масивни продукции от ранга на Breaking Bad, „Семейство Сопрано“, Stranger Things, „Ханибал“ и други.

Това, което със сигурност знаем, е че действието във „Властелинът“ ще се развива по време на т.нар. Втора епоха на Средната земя, белязана от възхода на Саурон и създаването на Единствения пръстен. За шоуто знаем, че ще бъде най-скъпият сериал, създаван някога.