Soundtrack.bg

Кание Уест искал да се откаже от рапа, защото е „музиката на дявола“

Хип-хоп суперзвездата Кание Уест е бил готов да се откаже от рап музиката.

Кание Уест е една от големите звезди на хип-хоп музиката, но той е бил готов да се откаже от музикалната си кариера. Причината? Вярвал е, че това е „музиката на дявола“.

Това разкри личният пастор на Уест Адам Тайсън, който дайде интервю пред християнската медийна организация Apologia.

Тайсън довери, че след като е бил „спасен“ от Християнството, Кание е искал и да се откаже от хип-хопа.

„Веднъж той ми каза, че повече няма да рапира“, довери пасторът, продължавайки: „Попитах го – защо? Той ми отвърна, че това е музиката на дявола. Казах му – „Хей, човече, рапът е просто жанр. Можеш да рапираш и за Господ“.

„Казах му – „Хей, братле, мисля че трябва да използваш талантите, които Бог ти е дал, използвайки тази платформа за него“.

Кание Уест явно е взел думите на пастора съвсем буквално, имайки предвид, че неговият следващ албум ще носи името „Jesus Is King“ („Иисус е крал“), в който очакваме рапърът да се обясни в любов към Господ. Което би било интересно, имайки предвид, че имаше време, когато самият Кание се смяташе за такъв. Албумът ще бъде издаден на 25 октомври, като тогава ще се състои и премиерата на IMAX филма на Уест, носещ същото име.

В последно време Yeezy определено е изненадващо набожен. Той посещава църквата Placerita Bible Church, където и започва да се изповядва пред пастора Адам Тайсън.

Пасторът обясни какво се е случило с Кание. „Вината на греха го бе сринала. Той казваше, че дяволът го е пратил на място, където той е бил в робство на греха си.“

При Кание Уест никога не е било скучно, като това важи и за промените по отношение на неговото ментално състояние. През 2016 година той бе приет в психиатрична клиника, страдайки от халюцинации и параноя. Уест имаше проблеми и с пристрастеността си към опиати, предписани му след липосукция.