Soundtrack.bg

Повече няма да видим Джаред Лето като Жокера

Дните на Джаред Лето като Жокера са приключили, съобщават източници, запознати със ситуацията.

Носителят на „Оскар“ Джаред Лето вероятно никога повече няма да влезе в ролята на Жокера във вселената на DC. Това съобщава авторитетното издание The Hollywood Reporter, позовавайки се на свои доверени източници, запознати със ситуацията.

Лето дебютира като Жокера във филма „Отряд самоубийци“ от 2016 година, като имаше спекулации, че той би могъл да я повтори в римейка на Джеймс Гън, който ще излезе през 2021. Преди се говореше и за възможността Жокера на Джаред Лето да получи собствен филм, където той да е главният персонаж, но тази идея започна да умира все повече с времето.

Много хора се изказват негативно за Жокера на Джаред Лето, видян в „Отряд самоубийци“, но и обективната истина е, че персонажът нямаше кой знае колко екранно време, за да направи силно впечатление. Впоследствие стана ясно, че и някои от най-силните сцени с негово участие са били изрязани от финалната версия на филма.

Според източниците на Hollywood Reporter, превъплъщението на Хоакин Финикс в маскирания злодей също са утежнили ситуацията на Лето. Въпросният източник казва: „Как можеш да изиграеш своя Жокер след Хоакин Финикс? До голяма степен, това слага край за него“.

Вероятно повече няма да видим Джаред Лето като Жокера

В последните дни се появиха и спекулации, че самият Джаред Лето е останал бесен от решението на Warner Bros и DC да създадат филм за Жокера, в който Хоакин Финикс да получи ролята. Според цитираната информация, Лето дори е опитал да прекрати плановете за подобен филм, използвайки своите агенти и мениджъри“. Разбира се, източници от неговия антураж отрекоха това да е истина.

През следващата 2020 година Разширената вселена на DC (DCEU) ще ни предложи нови два филма. През февруари ще гледаме „Хищни птици“, фокусиран върху образа на Харли Куин, докато през юни отново ще можем да се насладим на прелестната Гал Гадот в ролята на Жената чудо.