Soundtrack.bg

Арън Пол е можело да се размине с ролята на Джеси Пинкман

Арън Пол разкри как е можело никога да не влезе в култовата си роля на Джеси Пинкман в Breaking Bad.

В момента всички отново говорят за отличния сериал Breaking Bad, дори години след финала му. Причина за това, разбира се, е филмът El Camino, който наскоро дебютира в каталога на Netflix. Лентата разказва за всичко, което се случва с Джеси Пинкман, непосредствено след зрелищния сериал на шоуто.

Breaking Bad е сериалът, който завинаги промени живота на актьора Арън Пол. Получавайки ролята на Джеси Пинкман – един от двата водещи персонажа в шоуто, Пол изстреля кариерата си към облаците. Той ще бъде сред новите лица в третия сезон на „Западен свят“ на HBO, а животът му е съвсем различен, откакто участва в Breaking Bad.

В интервю пред The Independent обаче той разкри, че ако не е бил създателят на сериала Винс Гилиган, той е можело изобщо да не изживее тези моменти. Пред британския ежедневник Арън Пол разкри, че продуцентите на шоуто не са го искали за ролята, но самият Гилиган е настоял той да получи работата.

„Аз съм първият, който признава, че извадих голям късмет“, споделя Пол, добавяйки: „Но Винс Гилиган е човекът, който ми даде шанс, когато, честно казано, никой друг не искаше да го направи“.

Арън Пол не крие, че животът му се е променил изцяло след участието в Breaking Bad

Пол сподели, че преди Breaking Bad, неговият живот не е бил никак лесен. „Имал съм много възходи и падения. Дъното, което съм стигал, бе когато не можех да си плащам сметките. Налагаше ми се да взимам пари назаем. Тогава си мислех – какво ще правя?“

„Тогава Винс Гилиган ме нае“.

Не всички обаче са били съгласни именно Пол да получи ролята на Джеси Пинкман.

„Никой не ме искаше в сериала. Дори и след прослушването, никой не желаеше да получа ролята. Тогава Винс каза – „Не, той е човекът, той трябва да е човекът“.

„Винс изигра своята карта и каза, че няма да направи сериала, докато аз не получа ролята. Тогава те се съгласиха“.