Soundtrack.bg

Куентин Тарантино отказа да клекне пред Китай

„Имало едно време в Холивуд“ все пак няма да се излъчи на територията на Китай.

Деветият филм на Куентин Тарантино „Имало едно време в Холивуд“ няма да бъде прожектиран на територията на Китай. Причина за това е фактът, че легендарният американски режисьор отказа да направи корекции по него, за да задоволи Националната филмова администрация (NFA) на комунистическата държава. Или с други думи, става въпрос за най-обикновена цензура.

Както добре знаем, нравите в Китай са по-особени, поради което често се налага определени кадри или цели сцени от филми да бъдат изрязвани за тамошната публика. Сега с това се сблъска и Куентин Тарантино, за чийто филм също бяха получени известни претенции.

От NFA така и не посочиха какво точно ги е притеснило в „Имало едно време в Холивуд“, но най-вероятно става дума за гротескния начин, по който Тарантино представя легендарния Брус Лий. Както и преди сме писали, именно това породи и остра реакция от дъщерята на покойния актьор и майстор на бойните изкуства.

Дъщерята на Брус Лий Шанън няколкократно заяви, че е бясна от начина, по който нейният баща е представен като „арогантен задник“ в новия филм на Тарантино. Някои смятат, че тя дори лично е поискала от китайската Национална филмова администрация да накарат американския режисьор да редактира филма си.

„Имало едно време в Холивуд“

По план „Имало едно време в Холивуд“ трябваше да дебютира по киносалоните в Китай на 25 октомври, но това няма да се случи. Разбира се, култовият режисьор ще понесе известни финансови загуби от случилото се, имайки предвид, че пазарът в най-многолюдната държава на планетата е изключително перспективен поради размерите си.

Решението на Куентин Тарантино обаче далеч не е изненадващо. За него отдавна е известно, че той категорично отказва да прави промени по филмите си, за да задаволи някого друг.

Самият Тарантино бе защитил решението си да представи Брус Лий по този начин, заявявайки: „Брус Лий наистина е бил арогантен тип. Начинът, по който той е говорил – това не е нещо, което аз просто съм си измислил.“

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.