Soundtrack.bg

Хоакин Финикс е готов да изиграе отново Жокера

Хоакин Финикс призна, че може би Жокера е неговата „мечтана роля“.

Хоакин Финикс предизвика истински фурор с ролята си на Жокера, като американският актьор вече е смятан за един от бъдещите номинирани за награда „Оскар“. Представянето на Финикс във филма на Тод Филипс е меко казано впечатляващо, а отзвукът от ролята му на култовия злодей от вселената на Батман надали ще утихне скоро.

Давайки интервю в предаването Popcorn with Peter Travers, Финикс призна, че би бил отворен към идеята да изиграе отново Жокера в евентуално продължение на филма. Той също така допълни, че в началото не е смятал, че това ще се превърне в неговата „мечтана роля“, но може би сега нещата са различни.

„Не бях си мислил, че това ще бъде моята мечтана роля“, заяви трикратно номинираният за „Оскар“ актьор, допълвайки: „Но сега, честно казано, не мога да спра да мисля за това. Разговарях много с Тод (Филипс, бел. ред.), относно въпроса какво още бихме могли да направим заедно в бъдеще. Както в общ план, така и конкретно с Жокера, което би било интересно“.

„В крайна сметка, това се превърна в моята мечтана роля, макар и да не е нещо, което съм искал да направя преди участието ми в този филм“.

Режисьорът на лентата Тод Филипс вече заяви преди време, че също е отворен към идеята да има продължение на „Жокера“. Сега, имайки предвид огромния успех на филма, може би тази идея ще бъде още по-актуална.

„Ще ви кажа едно нещо – бих направил всичко с Хоакин Финикс, във всеки един ден от седмицата“, довери тогава Филипс, добавяйки: „Няма друг като него. Ако той има желание да заснемем продължение, ако хората отидат да го гледат в киносалоните, а Warner Bros дойдат и при нас и ни кажат: „Знаете ли какво? Ако можете да измислите нещо…“, мисля, че тогава бихме могли да измислим нещо наистина готино.“