Soundtrack.bg

Елтън Джон: През 2017 бях на 24 часа от смъртта

Легендарният музикант сър Елтън Джон направи смразяващо признание.

Един от най-великите музиканти на нашето време сър Елтън Джон разкри, че е можело днес вече да не е сред нас. Британецът открехна завесите в своята предстояща автобиография Me, че през 2017 година не е бил сигурен, че ще преживее нощта. Това се е случило след операция, която той е претърпял заради диагностицирането си с рак на простатата.

В своята книга 72-годишният изпълнител разкрива, че заболяването му е било открито при съвсем рутинен преглед в лекарския кабинет. Джон пише, че в онзи момент е решил да не се подлага на химиотерапия, а да предприеме нещо далеч по-сериозно, премахвайки простатата си.

Операцията на музиканта е била успешна, но впоследствие се е появила инфекция, която е поставила живота му на карта. „Бях невероятно голям късметлия, въпреки че в онзи момент не се чувствах човек с късмет“, пише Елтън Джон в биографията си.

„Лежах там през цялата нощ и не бях сигурен, дали няма да умра“.

„Бях напълно сам в болницата и помня, че се молих. „Моля те, не ме оставяй да умра, позволи ми да видя децата си отново. Моля те, дай ми още малко“.

Елтън Джон пише, че „състоянието му е било толкова сериозно, че болницата не е имала нужното оборудване, за да се справи с него“. В онзи момент лекарите са казали на неговия съпруг Дейвид Фърниш, че Джон се намира „на 24 часа от смъртта“. В биографията си музикантът пише, че ако турнето му в Южна Америка е било продължило още ден повече, вероятно днес той е щял да бъде мъртъв.

Той добавя: „След 11 дни в болницата ме пуснаха вкъщи, където прекарах седем седмици, възстановявайки се и учейки се отново да ходя“.

Говорейки за решението си да избегне химиотерапията, подлагайки се директно на операция, Елтън Джон заявява: „Избрах направо да се оперирам. Много мъже не биха избрали това, защото е тежка операция. След нея не можеш да правиш секс поне година, а за известен период от време не можеш да контролираш и пикочния си мехур. Мога обаче да кажа, че децата ми взеха това решение за мен. Не ми харесваше идеята ракът да виси над мен с години. Исках да се отърва от него“.