Soundtrack.bg

Moby показа нова татуировка, гласяща „веган завинаги“

Moby показа нова татуировка, изразяваща принадлежността му към веганизма.

Помните ли Moby? Вероятно не. Ние обаче ще ви напомним за него, защото електронният артист отново влезе в новинарските потоци.

54-годишният американец показа чисто новата си татуировка. Тя е разположена върху шията му и гласи с големи букви „Vegan For Life“ – „Веган завинаги“. Moby се гордее от факта, че е отдаден веган в продължение на вече 32 години. Не е тайна, че той е силен застъпник на правата на животните, което сам определя като „своя всекидневна работа“, заедно с музиката.

Moby посети студиото на известната татуистка Kat Von D, за да си направи татуировката. В Instagram той написа: „Веган съм от вече почти 32 години. Да си направя тази татуировка изглеждаше като сигурен залог. Също така, да работя за правата на животните и тяхното освобождаване е мисията на моя живот.“

Организацията в подкрепа на животните PETA отговори на идеята на Moby, заявявайки: „ОБИЧАМЕ я! Твоята отдаденост да помагаш на животните минава далеч отвъд тази татуировка.“

През 2015 година Moby отвори свой собствен веган ресторант в Лос Анджелис.

През тази година обаче той се забърка в сериозен скандал, след като публично заяви, че е излизал с актрисата и носител на „Оскар“ Натали Портман. Самата тя остана крайно изненадана от думите му, заявявайки, че го намира за крайно „зловещ“.

Moby е считан за един от най-влиятелните електронни артисти на 90-те години. Имаше време, когато парчетата му се въртяха постоянно по музикалните канали и радиата, а той успя да изведе електронната музика до мейнстрийм сферата. В последно време обаче музиката на Moby трудно достига до сериозна популярност.