Soundtrack.bg

Дани Трехо: 51 години без алкохол и наркотици

Мексиканската филмова звезда Дани Трехо отпразнува 51 години абсолютна трезвеност.

Поне на външен вид, Дани Трехо изглежда като страховита фигура. Той има плашеща физика, сурово изражение и затворнически татуировки. Определено никога не е изглеждал като човек, с когото бихте искали да си имате проблеми. В реалността обаче, мексиканският актьор вече 51 години не е близвал алкохол и не е посягал към наркотиците.

60-те години на миналия век са бурен период в живота на Трехо. Той се забърква в купища неприятности, а извършени грабежи и престъпления, свързани с дрогата, го пращат на топло в затвора Сан Куентин.

Впоследствие обаче животът на американския актьор от мексикански произход започва да се нарежда. Днес той може да се похвали с участие в повече от 300 игрални филма и сериали, а освен това развива и успешен бизнес, продавайки собствена марка понички, такос и бира. Освен това, притежава и собствен звукозаписен лейбъл.

 

View this post on Instagram

 

Celebrating 51 years of being clean and sober with the guys . . . #sobriety #celebration #dannytrejo

A post shared by Danny Trejo (@officialdannytrejo) on

Самият Дани Трехо заявява, че основната причина за последвалия успех в живота му е пълният отказ от алкохола и наркотиците. Той е преминал през специална програма в 12 стъпки, която стартира след „сериозен инцидент“. Вече 51 години той е напълно трезвен и чест.

„Моят живот е красив, откакто извадих алкохола и дрогата от него“, споделя Трехо.

В днешни дни Дани Трехо доброволно посещава различни затвори, за да разговаря със затворниците, да ги изслушва и да им споделя собствената им история.

 

View this post on Instagram

 

#TBT 1995 Desperado with Antonio Banderas . . . #desperado #antoniobanderas #bts #dannytrejo #robertrodriguez #movies

A post shared by Danny Trejo (@officialdannytrejo) on

Той добавя: „Затворът бе най-безнадеждното място на света. Когато бях затворен се запознах с човек на име Джони Харис. Той бе говорител. Срещнах го в четири различни затвора, като винаги аз бях затворникът. Той бе мой спонсор от 1963 година. Когато се върна в някой затвор, опитвам се да им дам надежда. Казвам им – „Можеш да го направиш, човече, погледни мен“.

Трехо споделя, че започва да брои годините си от момента, в който е станал трезвен. „Тогава започна истинският ми живот“, казва той.